Sunday, 08.12.2019
Art Gallery, Modern Paintings
and Design, Art for Sale Online

 


Szimferopoltól Sopronig

Eleonora a dekoratív festészetben talált önmagára

 

     A Krím félszigeti Szimferopoltól vezetett Sopronig Eleonóra útja, aki megtanult magyarul  a Handler Nándor Szakképző Iskolában, majd kozmetikusként dolgozott évekig. Másfél évvel ezelőtt barátnője kiállításán ébredt rá nem mindennapi  tehetségére.  

     - Észrevettem, hogy amikor üres perceim akadtak, vagy éppen telefonáltam, gyakran rajzolgattam mindenféle emberi arcokat. Másfél évvel ezelőtt azután barátnőm kiállításán kaptam indíttatást arra, hogy a festést is megpróbáljam, mások is bíztattak erre, mert láttak tőlem érdekes vázlatokat, kis grafikákat, ami tetszést aratott. Ekkortól kezdtem el tudatosan foglalkozni a festéssel: vettem akrilt, ecsetet, vásznat és egyre jobban magával ragadott az alkotás öröme - mondta Eleonora.

     - Igaz, hogy a gyökereimet valahol a Krím félszigeti Szimferopolnál kell keresgélnem, ott abban a csodálatos természeti szépségű tájban, ahol kicsi koromat töltöttem, de már magamba szívtam a magyar kultúrát is, a vizuális képességeimet először a Handler iskolában bontakoztathattam ki, ahol egyre magasabb színvonalú művészeti oktatás is folyik. Az új tevékenységemnek a férjem Döngölő Alexander is örült, aki ismert harmonika művész, de főként Ausztriában szokott muzsikálni. Ő többször zenélt Hegykőn a Tornácos Házban is. Így ismerkedtek meg velem és a munkáimmal. Nagyon boldog voltam, amikor önálló kiállításra invitáltak. Így nyílhatott meg eddigi műveimből egy önálló tárlat augusztus elsejétől, amit egy hónapig bárki megtekinthet.

    Az alkotó képei időközben egyre népszerűbbek. Sokan megvásárolják azokat. Élénk színvilággal, olykor meghökkentő formákkal és témaválasztással zökkentenek ki bennünket a hétköznapok kerékforgásából. A stílusuk szinte teljesen egyedi, nem lehet besorolni őket egyik modern irányzatba sem, de szinte mindegyikből merít valamit. Olykor finom érzelmeket, máskor fülledt erotikát, vagy éppen a világban útkereső kíváncsiságot fejeznek ki. Ami mindenképpen elmondható róluk, hogy egyáltalán nem unalmasak.

                                 

 Kuntz Zoltán

„Helyi Téma”

 


 

Copyright MyCorp © 2019 |