Tuesday, 19.11.2019
Art Gallery, Modern Paintings
and Design, Art for Sale Online


A Krím-félszigetről Sopronba - Modern színfolt a festészet palettáján


A festészetben találta meg elhivatottságát Eleonora, aki kamaszként a Krím-félsziget egy városából költözött Sopronba. Alkotásai egyre népszerűbbek itthon, s külföldön is.

 

Döngölö Tkachenko Eleonora nem beszélt magyarul, amikor 14 évesen a Krím-félszigeti Szimferopoltból Sopronba költözött édesanyja testvéréhez. A Handler Nándor Szakképző Iskolában tanult, s nyelvünk elsajátítása mellett a rajzolással is intenzíven foglalkozott.
- Kozmetikusként dolgoztam az iskola után, sokáig nem gondoltam arra, hogy a festészettel tudatosan foglalkozzam. Két és fél éve barátnőm kiállításán ébredtem rá, hogy mindez az én világom is lehetne - mondta Eleonora, aki kezdetben női arcokat ábrázolt, majd városrészleteket, tájképeket. Egyik kép követte a másikat, miközben rátalált saját stílusára, teljesen egyedi alkotásait nem lehet besorolni egyetlen konkrét irányzatba sem. Egy évvel ezelőtt már önálló kiállítással jelentkezett, azóta augusztusban a negyedik is megnyílt, másodszor biztosította a helyszínt a hegykői Tornácos Ház.

- A tárlat a ˝New Generation˝ címet kapta, ahol modern, minimál stílusú alkotások szerepeltek. Igazi ütős kiállítás volt, s úgy érzem, jól sikerült - fogalmazott Eleonora, akinek jövőbeni tervei között saját galéria kialakítása szerepel. - Sopronban kevés a kiállítóhely, s szeretném állandóan megtekinthetővé tenni a munkáimat. Olyan helyet tervezek, ahol nyugodtan dolgozhatok is.

Az alkotó képei megvásárolhatóak, s egyre nagyobb irántuk a kereslet. Munkásságát külföldön is elimerik, idén nyáron a Professzionális Orosz Festőművész Szövetség tagja lett. - Oroszországban kicsit könnyebb érvényesülni a műveimmel, valamiért nyitottabbak rá az emberek - mondta Eleonora, aki jelenleg alig több mint egyéves kislányát neveli soproni otthonukban. Mint mosolyogva megjegyezte, így leginkább csendre van szüksége az alkotáshoz. Családi házukban a falakat kizárólag saját alkotásai díszítik, ügyelve a színek, formák harmóniájára. Férje, Döngölő Alexander mindenben támogatja, aki ismert harmonika művész, főként Ausztriában szokott zenélni.

Eleonora, aki művészneveként egyszerűen keresztnevét használja, végezetül lapunknak hozzátette: - Több világvárost is bejártam már, s hazatérve rádöbbentem, teljesen jó helyen lakunk Sopronban. Szép a város, az otthonom, szeretek itt élni.

Szükösdi Judit - 2011.09.06.
Copyright MyCorp © 2019 |