Tuesday, 19.11.2019
Art Gallery, Modern Paintings
and Design, Art for Sale Online

Kisalföld Újság (Nyugat Magyar)


Magtár Galéria: Tér a fiatal művészeknek Sopronban

A Magtár Galéria évek óta fiatal, tehetséges művészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget a városban. Eleonora kiállítása is itt várja a látogatókat.

A festők, zenészek, irodalmárok, építészek, történészek, rajztanárok egyesületet alkotva kiállításokat, összejöveteleket szerveznek, sokan baráti kapcsolatban állnak egymással.

- A kezdő művészeket támogatjuk, minden próbálkozásnak teret adunk. A fiatalok fejlődését biztosítjuk, bemutathatják alkotásaikat, megmérettethetik magukat a közönség előtt - mondta portálunknak Sz. Nagy Sándor, a galéria tulajdonosa.

- Rendezvényeink általában becsületkasszásak, az összegyűlt pénzt a szükséges eszközök beszerzésére, fenntartásra fordítjuk. Az anyagi lehetőségeink korlátozottak, így télen például csak akkor fűtjük az épületet, ha látogatókat várunk egy eseményre. Mindezzel együtt céljaink között szerepel az épület bővítése. Képtárat alakítanánk ki, s a padlás területén egy ˝mini színházat˝ hoznánk létre - hallhattuk Sz. Nagy Sándortól.
A Magtár Galériában december 20-ig látogatható Döngölö Tkachenko Eleonora kiállítása is. A fiatal festőművészról korábban már olvashattak portálunkon. Eleonora alkotásai egyre népszerűbbek, idén nyáron a Professzionális Orosz Festőművész Szövetség, majd a soproni ALPOK Képzőművészeti Kör Egyesület tagja lett, így jelenlegi kiállítása ˝Változás szele˝ címet viseli.

A bemutatott negyven alkotás között Eleonora első téli képe is szerepel, mely fenyőfák körében megbúvó, hólepte házikót ábrázol. A kiállítás megnyitóján mintegy hatvanan vettek részt, fellépett Léna, a keleti táncosnő és Eleonora harmonika-művész férje, Döngölő Alexander is szórakoztatta a közönséget.

Szükösdi Judit - 2011.12.16.
Copyright MyCorp © 2019 |